Posted by admin Listopad - 3 - 2023 ADD COMMENTS

Když byl druhý průjezd rychlostní zkoušky u Vlachova Březí zrušen pro nekázeň počasí, zajeli jsme se podívat na divácké místo za Lažištěm. Sem zamířilo hodně diváků. Při průjezdu soutěžních aut se začalo šeřit, ti poslední jeli skoro za tmy.

A jak rallye proběhla?

Slavnostní start se odehrál na Hradčanech, první jezdce zde odstartoval mimo i jiné i prezident Petr Pavel. Poté se soutěžní posádky přesunuly na závodiště v Chuchli, kde pro ně byla připravena superspeciálka. V podvečer pak jeli Čížovský okruh u Klatov. V pátek na ně čekaly tři rychlostní zkoušky – Vlachovo Březí, Zvotoky a Šumavské Hoštice, všechny se jely dvakrát. Posádky se zejména při prvním průjezdu potýkaly s deštěm, při druhém pak blátem, které auta vytahaly na cestu. Nejlépe se dařilo Roranperovi, na druhém místě byl Neville a třetím byl Evans. Smůlu si vybral Lapi, který na rychlostní zkoušce Šumavské Hoštice rozstřelil své auto při průjezdu úzkou cestou mezi stromy. Do té doby se mu dařilo zajíždět skvělé časy.

V sobotu byly připraveny tři rychlostní zkoušky v Bavorsku a Rakousku. V sobotu bylo také deštivo, závodníci se potýkali s mokrou a zablácenou vozovkou. Ta se stala osudnou Elfynu Evansi, který naboural v jedné rychlostní zkoušce v Rakousku. Jen Elfyn Evans mohl ještě promluvit do souboje o titul mistra světa. Po jeho nehodě však stačilo Rovanperovi, aby dojel do cíle s body, mohl si dovolit polevit tempo a jet na jistotu. Toho využil Neville a dostal se do čela závodu. V neděle patřila posledním rychlostním zkouškám, které se jeli opět v Bavorsku a Rakousku. Vítězem se stal Tierry Neville, druhý dorazil Kale Rovanpera. Ten tak oslavil druhý titul mistra světa. Třetí dojel Ott Tanak. V kategorii WRC 2 zvítězil Mikkeseln, druhé místo (celkově jedenáctý) získal český jezdec Erik Ceis.

Tags : , Vlachovo Březí a okolí

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.